Сурогатне материнство в Україні


Ласкаво просимо!


Ласкаво просимо на перший український сайт, присвячений сурогатному материнству. Сурогатне материнство, в тому числі і комерційне, повністю законне на території України.


Українські законодавці пішли по більш логічному і правильному шляху, ніж більшість їх европейських колег. В новому Сімейному кодексі України (ст.123, п.2) закріплено положення про те, що в випадку імплантації іншій жінці зародка, зачатого подружжям, батьками дитини є саме подружжя. Пункт 3 цієї статті закріплює можливість використання подружжям при ЕКЗ, донорських ооцитів, при цьому ембріон в будь-якому випадку буде вважатися таким, що походить від подружжя.


Таким чином, подружжя, яке дало згоду на застосування допоміжних репродуктивних технологій, має всі батьківські права і обов'язки відносно дітей, які народилися в результаті використання цих методик. Медичну сторону даного питання регламентує Наказ №24 Міністерства охорони здоро'вя від 04.02.97 р.


Слід відмітити, що подібний підхід є більш розумним і логічним, приймаючи до уваги специфіку договірних відносин між сурогатною мамою і батьками, особливо виходячи з інтересів дитини. Напевно, що найкращі умови для його розвитку можуть бути створені саме його біологічними батьками, але не як не сурогатною матір'ю.


Інформація, розміщена на нашому сайті, допоможе Вам втілити головне бажання вашого життя і відмежує Вас від можливих проблем. Ми просимо Вас ділитися з нами своїм досвідом в данній області - як позитивним, так і негативним - для розміщення на сторінках нашого сайту, який і покликаний акумулювати Ваш безцінний особистий досвід.


На наш сайт поступают многочисленные запросы касательно возможности для людей, не состоящих в официально зарегистрированном браке воспользоваться программой суррогатного материнства для рождения у них детей на территории Украины.


Публикуем официальное разъяснение Министерства юстиции Украины по этому поводу, данное в ответ на адвокатский запрос, посланный юридической компанией «Евроконсалтинг ». Таким образом, воспользоваться программой суррогатного материнства на территории Украины могут только гетеросексуальные супружеские пары, состоящие в официально зарегистрированном браке.


Лица, совместно проживающие, одинокие женщины, одинокие мужчины, гомосексуальные пары НЕ МОГУТ в настоящее время воспользоваться программой суррогатного материнства на территории Украины.


Реализация репродуктивных программ для «одиноких» родителей, как для разнополых пар, не состоящих в браке, так и для одиноких мужчин и женщин в настоящее время возможна лишь на территории Российской Федерации. В случае, если Вы не состоите в браке, то для реализации своего права на продолжение рода Вы можете обратиться в юридическую компанию «Росюрконсалтинг », организующую подобные репродуктивные программы в России с 2003 года.


Будемо раді відповісти на всі Ваші питання за електронною адресою


або за тел. + 38 099 661 34 44; +38 044 529 06 06; +38 066 583 68 28; +38 044 528 51 51.


Комментариев нет:

Отправить комментарий